середу, 18 червня 2014 р.

Шкільний туризм



Всі ми мріємо побувати в екзотичних куточках нашої планети. Полюбляємо бувати з друзями на природі. Отже,  дух подорожей і туризму нам не чужий. А вчителям та учням нашої школи і поготів. Адже вони називають себе Верхньотокмацькими пройдисвітами не ради красного слівця, а тому що ними пройдено чимало доріг і стежок мальовничими куточками нашої прекрасної України. Тому одним із улюблених свят школи є Всесвітній день туризму. Вже стало доброю традицією відмічати цей день загальношкільним туристичним зльотом. І коли оргкомітет зібрався на своє перше засідання, то вирішив: свято відбудеться за будь-якої погоди. Тому, враховуючи мінливість погодних умов, було враховано всі можливі варіанти.
Нарешті настав довгоочікуваний день. Учні початкових класів зранку трішки занервували. За вікнами своїх домівок вони побачили непривабливу картину похмурої холодної дощової осені. В їх маленьких голівках промайнула думка про те, що змагання не відбудуться і по мотузках вони лазить сьогодні не будуть. Адже вони  цього так довго чекали, тим паче, що на такі змагання їх ще не запрошували старші товариші і цього разу вони повинні були виступати в ролі дебютантів. А ось в досвідчених туристів школи – Костюка Юри, Солохи Маринки, Ткаченка Саші, Тищенко Даші, Яковенко Олі і багатьох інших (прошу вибачення, що не назвала їх поіменно, бо треба було б перерахувати майже половину шкільного учнівського колективу) не виникло жодних сумнівів, щодо проведення змагань. Вони на чолі зі своїм наставником Бадіоном Олександром Петровичем навіть приготували та презентували фото-фільм про суворі погодні умови, в які їм інколи доводилося потрапляти.
Не дивлячись на пронизливий холодний вітер, на те, що сонечко не ласкало своїми промінчиками юних туристів, свято вдалося на славу. «Зелений експрес», туристська смуга перешкод, спортивне орієнтування «Знайди скарб» та конкурс художньої самодіяльності промайнули непомітно швидко. А якими смачними видалися борщ та похідна каша. Жителі села заздрили, проходячи мимо та вдихаючи апетитні аромати страв, приготованих на багатті.
Ніхто не залишився осторонь цього чудового свята: ні учні, ні вчителі, ні працівники школи. Всі залишилися задоволеними.
Та які ж змагання  без нагородження? Тому хочемо подякувати нашим спонсорам - підприємцям Каландії Р.А. та Саєнку О.І. за надану матеріальну допомогу.
На останок хочу побажати всім знайти та підкорити свою вершину, не боятися перешкод на своєму шляху. Успіхів всім нам.

Немає коментарів:

Дописати коментар