четвер, 31 грудня 2015 р.

Цікаві факти про Новий рік!





 Батьківщиною Діда Мороза вважається Великий Устюг – одне з древніх міст Вологодської області.
В Камбоджі, де немає ні морозу, ні снігу, головним персонажем Нового року є Дід Жар.
 Новорічний феєрверк – один з найстаріших звичаїв. Стародавні люди вірили, що вогонь і шум феєрверка відлякує привидів і злих духів.
Перша електрична гірлянда запалилася в 1895 році в Америці на ялинці, яка стояла перед Білим домом.
Кожен четвертий рік, цифри якого діляться без залишку на 4, називається високосним і складається з 366 днів, а не 365, як звичайний.
У 1843 році в Лондоні була надрукована перша новорічна листівка – так з’явилася традиція обмінюватися вітальними листівками на Новий рік.
Культовий радянський фільм «Ирония судьбы, или с легким паром» показують 31 грудня по телебаченню вже 35 років.
 В 1903 році в різдвяному випуску дитячого журналу «Малютка» був опублікований вірш Раїси Адамівни Кудашової «Ёлочка», а через 2 роки композитор-любитель Леонід Карлович Бекман поклав текст на музику – так побачила світ всім відома пісня «В лесу родилась ёлочка».
Італійці вважають, що перед зустріччю Нового року необхідно позбутися всього старого і непотрібного, тому 31 грудня опівночі більшість італійців викидають старі речі у вікно.
У старій добрій Англії з першим ударом годинника відкривають задні двері будинку, щоб Старий рік пішов, з останнім ударом – відкривають передні двері, щоб впустити Новий рік.
Традиція ліпити Сніговика з’явилася в XIX столітті і жива донині. Класичний Сніговик має наступні атрибути: мітла, відро на голові і морквина замість носа.
У ніч на 31 грудня обов’язково запам’ятайте свій сон – він передбачить майбутнє на весь рік.
Ескімоси Гренландії дарують рідним та друзям вирізані з льоду фігурки моржів та білих ведмедів. Оскільки в Гренландії навіть влітку холодно, льодяні новорічні подарунки зберігаються доволі довго.
В Скандинавії «щасливою» новорічною стравою вважається рисова каша. В кашу кладуть мигдальний горішок – кому він дістанеться, той буде щасливішим вдвічі.
В Австралії на Різдво буває так жарко, що Санта Клаус одягає плавки і катається на водному мотоциклі по океану.
Пісню «Ой, мороз, мороз...», яку багато хто вважає народною, написала в грудні 1954 року солістка Воронезького хору Марія Мороз.
Наш улюблений звичай дарувати святкові листівки прийшов із Англії, а традиція дарувати подарунки - з Риму.
Особливою новорічною гостинністю відзначаються ірландці, адже напередодні свята ввечері всі відкривають двері своїх будинків і кожен, хто бажає, може зайти у гості.
                                Обирайте найкращі традиції та святкуйте з радістю!

Немає коментарів:

Дописати коментар