субота, 4 червня 2016 р.

ЕКСКУРСІЯ НА СТРАУС-ЮГ

На днях група учнів нашої школи побувала в приватному зоопарку "Страус-Юг", який знаходиться під Мелітополем. 

Страус – найбільший птах у світі, його висота досягає 2,7 метрів, а вага 160 кг. Однозначно розміри тіла вражають: довгі, сильні ноги, м’яке ошатне пір’я, маленька голівка з величезними очима високо здіймається над тулубом – таке відчуття, ніби перед вами міфічна істота.Правильна назва цього виду – страус африканський (struthio camellus). У перекладі з латинського struthio означає «верблюд». І це не дивно, адже про схожість страусів з верблюдами говорять опуклі очі, великі вії та розміри тіла. Страуси, як і верблюди, теж мешкають в посушливих районах і здатні у скрутних умовах долати великі відстані. Етнічною батьківщиною страуса є степи та савани Африки, що знаходяться на південь від Сахари.
 Про це та багато іншого дізналися та побачили учні того дня.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар