четвер, 2 червня 2016 р.

ПОДОРОЖУЄМО УКРАЇНОЮ

  Незвичайна енергетика, величезна кількість збережених петрогліфів, знакова писемність, схожа не тільки c шумерською та єгипетською цивілізаціями, а й з писемністю міста Чатал-Гуюк і трипільської культури, множинні загадки в настінних малюнках і символах – і все це Кам'яна могила, одне із най загадкових  місць на землі. Група учнів нашої школи побували в цьому незвичайному місці.

Уфологи стверджують, що цей містичний «кам'яний острів» має найпотужнішу енергетику. Не дарма сюди приїжджав сам Далай-лама: після кількох годин медитації на жертовному камені він підтвердив, що Кам'яна Могила – це справжній енергетичний центр.

Кам'яна могила знаходиться в Запорізькій області в 2 кілометрах від селища Мирне. Кам'яна Могила – це одне з найбільш незвичайних геологічних утворень на землі і найдивовижніший пам'ятник природи. Він являє собою розташований посеред степу піщаний пагорб, вкритий великими кам'яними брилами химерної форми. Вік цього «кам'яного острова» налічує близько 14 мільйонів років, що робить його найдавнішим археологічним і культурним пам'ятником України!

Скупчення каменів займають ділянку близько 30 000 квадратних метрів, висотою близько 12 метрів, і за своєю формою нагадує курган. Складається з 87 підземних ходів і печер. Головна таємниця Кам'яної Могили - вирізані на стінах її печер і гротів численні малюнки і петрогліфи, над розгадкою яких до цих пір б'ються історики та науковці. Ці таємничі знаки і символи накопичувалися тут протягом багатьох століть, перетворивши Кам'яну Могилу у своєрідну художню бібліотеку стародавніх народів. Вважається, що на цьому місці в різний час господарювали скіфи та кіммерійці, готи й гуни, половці і навіть напівміфічні племена амазонок.
Починаючи з двадцятих років ХХ століття кілька поколінь вчених (В. Даниленко, О. Бадер, М. Рудинський, Б. Михайлов) старанно вивчали численні гроти, печери, знаходячи все нові знаки і ретельно замальовуючи їх. М'яка порода швидко вивітрювалася, і після відкриття чергової печери вченим доводилося, провівши повний комплекс досліджень, для їх збереження знову засипати вхід. Скільки печер і написів загинуло за тисячоліття - ніхто не скаже. Сьогодні відомо вже 62 печери з малюнками причому серед мамонтів, носорогів і биків (звичайних зображень часів палеоліту) було виявлено безліч загадкових символів. Вони ніякому аналізу не піддавалися. Можна було тільки припускати, що на стінах і стелях гротів не просто прокреслені кимось лінії, а щось, що нагадує ритуальні знаки або навіть написи.
 Послідовність нанесення петрогліфів охоплює тривалий період від 24-22 століття до н.е. до 10-12 століть н.е. Дослідниками було відзначено, що ні у самій Кам'яній могилі, ні поблизу од  неї не виявлено людських поселень. Вчені зробили висновок, що гроти в кам'яній могилі використовувалися тільки як святилища. І майже  усі зображення нанесені на внутрішній поверхні могили, їх можна побачити тільки проникнувши в печеру або грот.
Кам'яна Могила, продовжує приховувати величезне число загадок, відповіді на які можуть бути не менш цікавими, ніж розкопки Трої . Кам'яна Могила – це грандіозний древній архів, прочитавши який, можна пролити світло на справжню історію цивілізацій.

Немає коментарів:

Дописати коментар