неділю, 6 серпня 2017 р.

СТЕЖКАМИ РІДНОЇ КРАЇНИ

      Літо - дивовижна пора. Хтось їде відпочивати на море, хтось в гості до дідуся й бабусі, хтось - в дитячий табір чи санаторій. А ось члени туристичного клубу "СКІФ" здійснили незабутню подорож в Карпати. Цього разу вони пройшли стежками Сколівських Бескидів. 



 ІСТОРИЧНА ДОВІДКА      Карпати - велика й складна гірська екологічна система, яка впливає на формування клімату значної території як нашої країни, так і континенту в цілому. У Карпатах зосереджено більше половини видів флори і фауни України, а лісові та водні ресурси цього краю здавна визначають розвиток багатьох галузей народного господарства нашої держави.

Невеликий район у північно-східній частині території Українських Карпат носить назву "Сколівські Бескиди". Своєрідна геоморфологічна будова цього регіону Східних Карпат, складна гідрологічна система, м'який клімат сформували тут унікальні рослинні угруповання. Багатство флори та фауни, без сумніву, перетворює цей куточок Карпат в резерват самобутньої природи, яка зазнає дедалі більшого антропогенного впливу.       
   

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» охоплює більшу частину Сколівського району та деякі ділянки сусідніх районів (Дрогобицький та Турківський) Львівської області. Загальна площа заповідної зони становить 35684 га. Парк створений 1 лютого 1999 року з метою збереження, відтворення і раціонального використання ландшафтів західної частини українських Карпат з типовими та унікальними природними комплексами, що мають важливе природоохоронне, екологічне, естетичне, освітнє та рекреаційне значення.

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» є одним із найкращих місць для відпочинку на території України, недалеко від парку знаходяться відомі українські курорти Східниця, Сколе, Славське. Парк розташований у долинах річок Стрий та Опір, і є гарна можливість для водного туризму. У той же час, розвивається і гірськолижний туризм.

                                                                                                                             

Немає коментарів:

Дописати коментар