неділю, 13 серпня 2017 р.

СТЕЖКАМИ РІДНОЇ КРАЇНИ (закінчення)

     

     На закінчення про нашу подорож хочеться розповісти про Львів, бо починався наш похід і закінчувався саме з цього чудового міста. Львів - місто, яке зачаровує з першого погляду. Кожна вуличка Львова наповнена стародавнім шармом, ароматами кави, духом романтики і архітектурною довершеністю. Кожен його елемент приховує цікаві історії та інтригуючі загадкові легенди. Львів - це культурна столияі України. Львів неповторний та незмінний. Львів - історія, що втілена у силуетах його архітектурних композицій. Це місто, яке "охороняють" кам'яні благородні леви та яке змусить Вас повірити в мрію. Загадковості Львова не має меж. 










ІСТОРИЧНА ДОВІДКА. Географічне положення. Львів розташований в західній частині України, 70 км від кордону з ЄС і 160 км від східних Карпат.
Населення – 757 500 чоловік. Це 7-е українське місто за чисельністю населення.
Площа – 182,01 км2.
Перша згадка про Львів була знайдена в літописі 1256 року.
Засновник Львова – король Данило Галицький, який назвав місто на честь свого сина Лева.
Культурна столиця України. Історичний центр міста (120 га), внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Місто має унікальну архітектуру, що збереглася протягом століть.
Клімат Львова вологий континентальний з м’якою зимою і літом, вологою весною і теплою та сухою осінню. Середні температури в зимовий період року -3,4 ° С, 17,5 ° C влітку і +11 ° C у прилеглих гірських районах.

Немає коментарів:

Дописати коментар