неділю, 15 січня 2017 р.

цікавинки про сніжинки



       

  Любий друже, ти можеш мені не повірити, але більшість людей на планеті ніколи в житті не бачили снігу! Уявляєш?    

  Тож нам з Тобою дуже пощастило, що ми маємо змогу милуватися і ніжним цвітом перших весняних квітів, і рясними снігопадами за вікном.    

  Тож нам з Тобою дуже пощастило, що ми маємо змогу милуватися і ніжним цвітом перших весняних квітів, і рясними снігопадами за вікном.    

              Сьогодні я розповім Тобі кілька цікавинок про сніжинки. Впевнена, Тобі буде чим здивувати друзів!  


                                                                                        

 
  - Чи знаєш Ти, що сніжинка на 95 % складається з повітря? Саме тому сніжинки так повільно падають на землю, немов кружляючи в повільному танці. Вчені навіть швидкість їхнього падіння вирахували — 0,9 км/год.                                         -Те, що сніжинка має в своїй структурі повітря, пояснює її білий колір. Світло відбивається від кристалів льоду та повітря і розсіюється, тому ми і бачимо цю зимову красуню сріблясто-білою.                                                                                      - Історія знає випадки, коли сніг випадав ще й інших кольорів. Чорний снігопад шокував жителів Швеції в 1969 році, а каліфорнійці в 1955 році побачили зелений сніг.                                                                                                                                          - Хто ж забарвлює сніг у такі незвичні для нас кольори? Науковці розповідають, що в снігу антарктичних гір живуть цікаві істоти — сніжні хламідомонади. От вони і роблять сніг рожевим, червоним, фіолетовим і навіть жовтим.                                                                                                                                   - Ще один цікавий факт: при падінні у воду сніжинка «співає», створюючи дуже високий звук, нечутний для людського вуха. Зате риба його прекрасно чує, і, більше того, дуже не любить.                                                                                            - Чи замислювався Ти над тим, чому взимку так холодно? Це сніг відбиває від земної поверхні 90 % світла, не даючи їй прогрітися.                                                     - Найбільшу в світі сніжину виявили в США 1987 року. Діаметр гігантської красуні становив цілих 38 см!

Немає коментарів:

Дописати коментар