неділю, 29 січня 2017 р.

СИМВОЛ РОКУ

Напевно, багато хто з вас чув легенду про відхід Будди із Землі. Відповідно за  цієї давньосхідною легендою, пророк перед своїм відходом покликав всіх тварин попрощатися, однак на його заклик прийшли далеко не всі. У порядку черговості приходу тварин, Будда роздавав їм по одному року правління. Першою попрощатися прийшла Криса, останньою  була Свиня. Всього, як ми знаємо, таких тварин було 12.  
Китайській астрології вже більше 4700 років. Але і зараз китайський гороскоп, поряд з зодіакальним, найбільш популярний в більшості країн світу. Його засновниками можна вважати імператора Яоа, який наказав його створити, і власне астрологів Хсіс і Хо, які й склали гороскоп для імператора. 


  Згідно з календарем, прийнятим в Китаї і в інших країнах Сходу, у межах 12-річного циклу кожен рік проходить під знаком тієї тварини, яка прийшла попрощатися з Буддою.

               З сьогоднішнього дня почав свій відлік рік ВОГНЯНОГО ПІВНЯ.

 

Півник - один з улюблених героїв дитячих казок, тому дітям буде дуже цікаво зробити його. Найдоступнішим матеріалом є папір, тим більше що з нього можна зробити і красиве панно, і об'ємну фігурку півня в техніці орігамі. В залежності від того, хто буде робити виріб, можна запропонувати різні варіанти.
Якщо півника робить маленька дитина, то вона може зробити аплікацію з кольорового паперу, наприклад, таку:

або об'ємного паперового півника

                                                              півник-орігамі

півники  техніці квілінг





Немає коментарів:

Дописати коментар